About Me

29 June 2010

nice moment at melake.

Uit!

pade 26/6/2010 yg Lepas,my yayunk tetibe ngajak untuk gi bercuti kat meLake..argghhh! hepi giLer r aku..hehe..semua nyer secare spontan..kebetuLan pade mlm 25hb tu,radin ngajak yayunk aku tuk ikot die baLik meLake..kate nyer nak mkn durian..aku ni Lak sibuk nak ngikut..ngeee..xnak tinggal..ye r..dah r xleh nak balik umah skunk time ujung2 minggu ni..ngikut laki aku je r skunk..adeh..
sgt best biLe dibawak beronde2 area melake tu..yayunk aku pun dah lame x pekena asam pedas kate nyer..mlm tu,kiteorg gi mkn asam pedas..cian yayunk aku..nnt syg blajar masak asam pedas tuk yunk eh..hehe..2 ari berturut die mkn asam pedas melake..ngidam nyer pasaL..hehe..ari ahad tu.radin n family ngajak kami tuk men bowling dkt Melaka International Bowling Centre..thanx kat family radin coz dorg tersangat r sporting giler..huhu..pape pun team kiteorg menang gak mase 1st round..ngeee..
best giler,dpt enjoy n spent time ngan yayunk aku kat sane..tp xpat nak upload gambo bebanyak sbb time tu syik lupe nak bawak kamera je..adeh..
tO my yayunk,thanx bawak syg jenjalan n yunk jage syg LekLok..i Luv u so much!! =)

sesi perbincangan

syg aku suke wat muke comel

Melaka International Bowling Centre

2 org jejake kalah men bowling..hehe

nyOmpreng

28 June 2010

saye rindu biLe.....

Uit!

saye windu biLe die pegang tangan saye dan x Lepas2
- saye tao die xnak saye gi jaLan jaoh dari die

saye windu biLe die ciOm dahi saye
- die tao saye suke die wat camtu

saye windu biLe die peLuk saye kuat2
- saye tao die syg saye sgt2

saye windu biLe die seLaLu tanye saye dah mkn ke bLum
- saye tao die isau kan saye

saye windu biLe tgk die pakai cincin tu kat jari die
- saye tao die milik saye sampai biLe2

ditujukan untuk muhammad ikmal.. " syg nak yunk tao syg cyg yunk sampai biLe2" =)

nyOmpreng

21 June 2010

istimewa untukmu

Uit!

sLamat hari bape!! huhu...kaklong syg ayah sgt2! thanx sbb jage kaklong dari kecik smpai besar..ape2 permintaan kaklong,ayah tunai kan tanpe ngeluh..tuk ari bape ni,kaklong nak ayah tao yg kaklong syg ayah sgt! xde sape leh ganti kan tempat ayah dlm idop kaklong..huhu..tuk ari bape smLm,aku decide tuk masak tuk ayah..hehe..menu nyer ayam bLack pepper...ngeeee...puas ati dpt tgk ayah mkn..seLere jugak die mkn..hehe..special tuk ayah n my yayunk...sronok dpt tgk dorg mkn masakan aku..hehe..imaL skunk dah x maLu2 jumpe parent aku..dah sekepaler ngan ayah aku..ngeee...
ayah ngan mak pun dah bg amanat kat imaL tuk jage aku LekLok..hehe..
Lepas dari tu,imaL bawak aku gi men ice-skate dkt sunway pyramid,tp xjadi sbb dah Lewat,so kiteorg men boling dan huha2 je..hehe..Luv u yunk! maceh..hepi sgt!

p/s : sayangi r ayah anda..saye syg ayah saye sgt2! huhu..dan tuk my yayunk,jgn maLu2 Lg..anggap je mcm famiLy sendiri..hehe

nyOmpreng

15 June 2010

Owh garde manger

Uit!

hui2..ari nih study GARDE MANGER..huhu..bahase perancis tu..dlm BI nyer 'keeper of the food'..haha..wah2! bkn men aku ni Lg an?? ngeee..ari ni chef juliana ngajar kami wat pasta salad,pelbagai jenis2 jeruk mat salleh,dan coleslaw..huhu..sedap kot..sgt best..tp bju kitchen tu besor.. wuuuaaaa..nak kine anta kat kedai jait..haha

aktiviti wat mayonnaise..haha

pasta saLad..nyum2

dan...errr..ni ape?? haha..bkn2..tersalah upload gmbo nih!

coleslaw..aku suke nih.. =)


nyOmpreng

09 June 2010

peraLatan ku..

Uit!

yUhuu..ari nih aku dah dapat peralatan kitchen aku..huhu..seronok bkn kepaLang..cume uniform chef je xpat Lg..haha..

senjate ku..huhu

member2 aku yg sengaL
sedang mengabungkan
straw jd arial radio..

mOod : baru Lepas windu dkt si die.. mish him =)

nyOmpreng

08 June 2010

kehidupan di KITCHEN..huhu

Uit!

Hari ni bermule r kehidupan aku tuk menjadi seorg chef yg berjaye..huhu..kekwat betul kan?? hehe..
hari ni kelas kitchen..1st resipi yg aku wat ari ni ialah care2 wat salad n mayonis nyer..fuh! jgn igt kije chef ni senang ok..susah..org yg belajar coz ni je yg Leh ase camne pengalaman2 nyer..haha..slalu org nak mkn mayonis pakai beli je dlm botol kat tesco tu..ni kiteorg blaja wat sendiri..sgt best!! walaupun kine berdiri dlm kitchen yg agak lame dan tanpe dudok..itu mmg perkare biase..hehe..tp ape pun,SANGAT SERONOK & X NYESAL STUDY COZ NIH!! huhu

salad yg segar..haha

potato with mayonis..

suasane dlm kitchen

haha..nak jd duta produk kejap..ngee~

nyOmpreng

07 June 2010

kebahagiaan..

Uit!

seLamat ari bape!!! khas tuk ayah aku yg tersyg...hehe..walaupun Lmbt Lg,tp terase sgt rindu dkt ayah aku..maklum lah..aku mmg rapat ngan ayah aku..anak ayah r kate kan..hehe..
firstly,aku sgt hepi bile family aku dah leh terime bakal menantu dorang..hehe..my future husband tu..bkn men rapat die ngan family aku..perangai die pun lebih kurang mcm ayah aku..mane ayah aku x suke..ngeeee..
second,idop aku dah mule hepi dgn kawan2 baru kat sini..hehe..aku dpt member2 yg agak 1paler ngan aku,sporting n x byk songeh..ngan roomate aku,kami masak2 dlm bilik,walaupun dah diberi warning xleh masak pun kiteorg masak gak..haha..Lgpun ape gune kiteorg amek kulinari kaLau x masak..ye x?? ngeee..

hurm..xde ape yg aku nak cite sgt..saje je update bLog sbb dah Lame x update..ngeee..next time,ade cite,aku update Lg..hehe

nyOmpreng