About Me

21 November 2009

al-fatihah

Uit!

al-fatihah tuk pakcik ku yg meninggal pade malam smlm bersamaan 20/11/2009(name pnuh dan gmbar nye xdpt aku pamerkan atas sbb dlm proses pencarian)..
walaupun die dan aku just rapat time aku kecik2 dulu je,tp byk memori die dgn aku..die sorg yg baek ati,n family die sentiase amek berat tentang family aku..hope semoge roh nye dicucuri rahmat..amin!

nyOmpreng

20 November 2009

aku lah chef!

Uit!

ari ni aku nak bangge yg AKU PANDAI MASAK!!
hehe..bukan pe,ari ni mak aku de dinner,so aku ngan adek bradek ngah terpikir cmne r kiteOrg nak mkn malam nih..hehe..tp dun worry sume adek2 akak..akak yg misali ni xkan wat kite sume kebulur..ngeee.Lalu aku tgk kat petiais,pe bende yg aku leh masak..dgn kepakaran yg de,aku decide tuk masak sambal udang,kentang goreng cili api,ngan ayam goreng..hehe..
sambal udang
cOmment mak: SEDAP!!! pandai lak ko masak an?? anak makkkk... bunyik mcm terharu kan?
cOmment ayah: (die gatah udang je) sambil berkate Sambal ko nih nampak pedas lah..ceh! (pedas2 pun die mkn smpai licin gak)


menu ke-2:kentang cili api n ayam goreng

cOmment mak: Ko goreng cket2 ni je ko nak mkn sorg ke pe? kalau ayam goreng tu ko jgn mintak aku comment leh x,org bute pun reti masak..adeh..sadis! hehe

cOmment ayah: Pedas! sedap! ranggup! dah,cukuplah,aku pun reti buat,xyah nak intvu aku dah..what da dUck! ngeee

ok..yang penting,sume yang makan ari ni muke dorg amat berpuas ati! hehe..dan yang penting,xde kecederaan jiwe yang dilaporkan k..ngeee...

nyOmpreng

17 November 2009

owh cOkLat..nyum..nyum

Uit!

ngeee...coklat..syedaqnyer..nyum..nyum..hehe..Lowh..relax2..bukan niat nak bongkak kat blog nih sebenarnyer..hehe..sje je..pagi td ngah mkn2 coklat tu tetibe terase nak update kat blog..bongkak?? ngeee..ok2..tao aku bongkak..sory..hehe..ntah knape bile aku mkn coklat ni terase tringat kat sumOne..muhammad ikmal bin zahari





kate nyer mkn coklat nih byk2 bio gemok

coklat cadbury..ehhh..sory2..nape je gmbor gorila nih de kat sini!!!!

haaaa..ni baru cadbury..hehe..kate nyer ku comot kalau mkn coklat..tp aku x kesah sbb aku tao comot tu makne nyer COMEL..hehe

nyOmpreng

01 November 2009

ku tanye,die jawab

Uit!

ni pe yg aku tanye kat si die.,die jawab dgn ati yg tenang..
1.panggilan untuk diri ini
- sayang

2.pe yang die suke pasal diri ini
- caring,jeles,manje,suke wat lawak,comel

3.yang die ingat pasal diri ini
- segale nyer igt kat syg,dari segi perangai,rupe,sumelah!

4. 1st time jumpe,pe yang die pikir pasal diri ini
- pk syg dah berpunyer,tapi mesre ngan yunk

5.lagu untuk diri ini
- i love you yes! dari couple band

6.nasihat die untuk diri ini
- slalu lah jujur..jgn noty2..slalu lah ingat die..kate nyer

7. benci or suke aku
- suke je lor

ngeee...ikhlas x tu jawab nyer?? hehe

nyOmpreng

sorry bout it!

Uit!

damn..dUnnoe y,aku ase prangai aku mcm mlampau je skunk ni..
. cepat marah
. cepat ase saket ati
. cepat terguris
. cepat jeles

hurm..sory..xde niat! ampun kan daku bg sesiape yg terase ngan aku skunk nih..

nyOmpreng