About Me

13 November 2012

sudah menjadi tunangan org!!

hye!

pade 11/11/2012, aku sah menjadi tunangan pade imal.. dah 4 tahun kenal akhirnye we're engaged! hehe..insyallah pade tahun ke5 perkenalan,kami akan langsungkan perkahwinan..kadang2 mcm x caye je dh nak kawen. ye r..ase mcm mude remaje lagi r kate kan..tahun depan umo aku 23tahun dan encik tunang 25tahun..hurm dalam tempoh pertunangan ni, byk org kate dugaan byk, berdarah manis..kene r hadapi nye ngan kekuatan fizikal dan mental..insyallah..

walaupun byk serbe kekusutan mase majlis pertunangan aku tu..mane x nye,aku ngah mekap,rombongan encik tunang dah smpai dah..abes aku kene marah ngan sedare2 ku sbb lambat siap..time org ngah bincang2,aku pulak ngah pakai bulu mate palsu..hahaha..alhamdulillah,lepas tu sume nye berjalan ngan lancar..cuaca yg bese ujan,redup je time tunang aku..alhamdulillah skali lagi..

perbincangan dijalan kan

bakal mak mertua nyarung cincin

encik tunangan

hantaran marannnnn..

semoge ape yg kami rancangkan, akan berjalan ngan lancar..insyallah..
n dah jadi tunang org, xleh nak noty2 lagi T-T


03 November 2012

dugaan

kadang2 bile org ckp nak bertunang n time tunang ni byk dugaan, aku kadang2 mcm x caye je..ye r, mase couple kan ok je..ase mcm kalau kite pandai handle,sume nye akan ok je..tp time dah nak dekat2 ni, mcm2 aku ase..hurm..ntah lah..perasaan jd len je..kadang2 emo je..
1st, emo semcm kalau kat fb die x reply comment aku, tp comment org len die reply.
2nd, ase time2 cmni r x bersedia r pe r.
3rd, perasaan tu kadang2 ade,kadang2 xde. (refer kat blog2 org len pun dorg pnah ase cmni gak).
4th, byk hasutan2 org dr kiri dan kanan. (padahal xde kene ngene ngan idup org len pun! ade je x kene!!!!)

tp walaupun byk dugaan, alhamdulillah time2 nak tunang ni, murah juge rezeki aku..syukurrrrr..
1st, de org sponser ini dan itu. trime kaseh =)
2nd, time2 ngah bajet x brape nak ade ni, syukur dimurahkan rezeki. (dpt duit)

hurm..semoge semua nye berjalan dgn lancar dan hidup sentiase dimurahkan rezeki serta sihat tubuh badan hendaknye..xnak time nak tunang ni,badan saket2, ye r skang kan musim hujan..amin =)

01 November 2012

ronasutra oh ronasutra

hari ni tetibe ase nak update tentang produk bru yg baru aku pakai..haha (berlagak!) :p
bukan ape, selame ni kalau pakai bedak compact, x sampai brape jam,dah jadi kelabu muke sbb bedak dah bercampur dgn muke berminyak T-T
selame cuti sem sebulan lebih ni..nak keje malas..lagipun kalau keje,sape nak buat hantaran aku + dgn malas nak keje sbb dah name nye cuti, mkn tido je lah :p
sambil2 berOnline je, tersurvey lah tentang bedak loose powder ronasutra ni..survey2 testermoni kebanyakkan nye kate bedak ni ok..so kerane pengaruh besar yg berlaku, aku pun mencari2 ler bedak ni keesokkan hari nye! pantas dan deras! sebaik sebelah umah ni dah de shopping complex! sebelah umah ok! jalan kaki seminit je dh sampai! alangkah bahagie nye ase..nak beli pape hanye sebelah umah je..(berlagak lagi)..huwa2

dannnnnnn.....
tadaaaaaaaaa....(aku amek code HONEY, sedar sendiri kulit x brape nak cerah an)..haha

tadi 1st time pakai, mule2 pakai nampak mcm pakai bedak bese je, tp lepas dlm 20minit dh nampak perubahan nye sbb bedak tu bercampur dgn minyak muke kan..nampak licin dan kesan parut pun x nampak..haha..yg best lagi ie tahan lame!
mule2 pakai igt xde perubahan, smpai lah pakcik aku sorg ni tego kate muke aku len..aku pk sbb bedak tebal ke ape, rupe nye die tnye pakai produk ape,kulit nampak licin je..parut2 jerawat pun xnampak dah..n yg best die kate, mcm x pakai bedak..makne nye natural lah tu..hehe.. suke3!

bedak ni ade care nak pakai:
1. biase nye org sapu je pakai span je..
2. cara aku, letak sikit pelembab muke atas tapak tangan, cubit sikit bedak ronasutra ni atas tapak tgn n mix well..sapu kat muke n lepas tu sapu bedak ronasutra ni pakai brush pulak..

tp ade bende yg aku x suke pasal bedak ni sbb die senang kene tiup angin..ye r dh name pun loose powder an..nak mekap ke mesti de kesan2 bedak kene baju lah..tp senang je nak ilangkan nye..tepuk2 je..dasar pemalas aku ni..huhu..

promote2! 
sebelum mekap

lepas mekap gune ronasutra + pixy cket.. :p


* hurmmmm..meningkat ler kos sare diri aku pasni kene renew beli kalau abes :p