About Me

17 September 2014

indah tradisi penipu??

hye bloggers!

kali ni saya nak story tentang Indah Tradisi Sdn Bhd..bukan niat nak burukkan bisnes org tp saye xnak perkare yg same jadi dekat org lain.
tengah duk usha2 fb, ade lak ternampak org post pasal penipuan Indah Tradisi ni..ok ni saye nak story pasal saye pulak.

Indah Tradisi yg konon nye top ni sampai syik kua je kat news feed aku, duk jual brg2 kecantikan contohnye Clean Hair Remover, Marveleece Basil Serum (untuk lebatkan dan lentikkan bulu mate), Al-henna Mask lah dan mcm2 lagi..boleh tgk disini https://www.facebook.com/Indah.Tradisi.Trading
ini page die yg main skali lah..n die de page lain ye..xsilap ade lagi 2 page.

Start nye aku terjebak bile time bulan puase..2 minggu sebelum nak raye..iye je kononnye dpt lah licinkan kaki ni pakai wax Clean Hair Remover dari si Indah Tradisi ni..bankin hari Sabtu (12/7/2014) n die reply akan pos pade hari Isnin..ok time tu aku pun x expect lah ape2 kan..so tunggu punye tunggu dah seminggu berlalu..aku pun whatsapp lah si Indah ni,tp xde respon. dalam hati mungkin die bz kot yelah followers die 100k ok..time tu memang xjangke ape2..
so dah 2 minggu, dah nak raye dah pun time tu, saje lah usha2 komen2 org, dan ternampak ramai gile org yg order lagi awal dari aku pun tapi x dapat lg barang dorang!! dalam hati perghhhh terkene,,
iye lah xpernah lagi aku beli online tp kene tipu mcm ni pulak..
sape nak kene tipu kan..terpakse lah aku jadi detective conan siasat bende ni..search dkt google rupenye dah ramai gile org report dan mengadu bende yang same,,
bile aku stalker2 dapat lah 1 blog lame ni..*tapi si Indah Tradisi ni dah delete dah pun blog lame die tu*

memang panas hati bile brg yg kite order dah nak dekat sebulan x sampai2 kan..akhirnye aku terpakse lah comment dkt fb die, tu pun xdilayan ok..bile kite tanye die pasal brg dan rase tertipu, si Indah Tradisi ni kate kami semua fitnah die..
sampai dah x tertahan, aku pun post pasal hukum hakam kalau peniage menipu ni..terus aku diblock..xboleh komen sume..
ape perasaan korang bile kene macam aku..bile aku search2 dpt tahu yang si Indah Tradisi ni pak arab punye bisnes..aku pun whatsapp lah dkt si Indah Tradisi ni..send gamba2 yg sempat aku printscreen tu! u know what! lepas tu baru die nak send wax yg aku order hampir genap sebulan tu! naaaaaaa..itu mmg FIRST & LAST! aku beli dgn beliau ni..x kesah lah walaupun harge puluh2 ringgit je tapi sape yang xmarah kan kalau brg yg kite order, part nak suruh bankin tu laju je reply tp part mintak tracking no lah tanye brg bile nak post lah langsung xreply..

kepade sesape yang berminat, boleh je kalau nak beli dgn si Indah Tradisi ni tp kalau ade tahap kesabaran yang tinggi! 
saye sertakan beberape gambar tentang si Indah Tradisi ni:








niat saye bukan nak burukkan peniage ni..cume if kalau seseorang peniaga tu xde stok atau ape2 pun, please bgtau lah kan, ni nak kene tunggu berbulan, nak kene ugut baru nak send barang..kalau ade sebarang masalah please inform all the customers..kalau call xpickup, msg xreply, whatsapp x reply, kite komen nak tanye pasal brg dekat fb pun siap pakej kene block lagi..customer is always right ok!