About Me

17 September 2014

indah tradisi penipu??

hye bloggers!

kali ni saya nak story tentang Indah Tradisi Sdn Bhd..bukan niat nak burukkan bisnes org tp saye xnak perkare yg same jadi dekat org lain.
tengah duk usha2 fb, ade lak ternampak org post pasal penipuan Indah Tradisi ni..ok ni saye nak story pasal saye pulak.

Indah Tradisi yg konon nye top ni sampai syik kua je kat news feed aku, duk jual brg2 kecantikan contohnye Clean Hair Remover, Marveleece Basil Serum (untuk lebatkan dan lentikkan bulu mate), Al-henna Mask lah dan mcm2 lagi..boleh tgk disini https://www.facebook.com/Indah.Tradisi.Trading
ini page die yg main skali lah..n die de page lain ye..xsilap ade lagi 2 page.

Start nye aku terjebak bile time bulan puase..2 minggu sebelum nak raye..iye je kononnye dpt lah licinkan kaki ni pakai wax Clean Hair Remover dari si Indah Tradisi ni..bankin hari Sabtu (12/7/2014) n die reply akan pos pade hari Isnin..ok time tu aku pun x expect lah ape2 kan..so tunggu punye tunggu dah seminggu berlalu..aku pun whatsapp lah si Indah ni,tp xde respon. dalam hati mungkin die bz kot yelah followers die 100k ok..time tu memang xjangke ape2..
so dah 2 minggu, dah nak raye dah pun time tu, saje lah usha2 komen2 org, dan ternampak ramai gile org yg order lagi awal dari aku pun tapi x dapat lg barang dorang!! dalam hati perghhhh terkene,,
iye lah xpernah lagi aku beli online tp kene tipu mcm ni pulak..
sape nak kene tipu kan..terpakse lah aku jadi detective conan siasat bende ni..search dkt google rupenye dah ramai gile org report dan mengadu bende yang same,,
bile aku stalker2 dapat lah 1 blog lame ni..*tapi si Indah Tradisi ni dah delete dah pun blog lame die tu*

memang panas hati bile brg yg kite order dah nak dekat sebulan x sampai2 kan..akhirnye aku terpakse lah comment dkt fb die, tu pun xdilayan ok..bile kite tanye die pasal brg dan rase tertipu, si Indah Tradisi ni kate kami semua fitnah die..
sampai dah x tertahan, aku pun post pasal hukum hakam kalau peniage menipu ni..terus aku diblock..xboleh komen sume..
ape perasaan korang bile kene macam aku..bile aku search2 dpt tahu yang si Indah Tradisi ni pak arab punye bisnes..aku pun whatsapp lah dkt si Indah Tradisi ni..send gamba2 yg sempat aku printscreen tu! u know what! lepas tu baru die nak send wax yg aku order hampir genap sebulan tu! naaaaaaa..itu mmg FIRST & LAST! aku beli dgn beliau ni..x kesah lah walaupun harge puluh2 ringgit je tapi sape yang xmarah kan kalau brg yg kite order, part nak suruh bankin tu laju je reply tp part mintak tracking no lah tanye brg bile nak post lah langsung xreply..

kepade sesape yang berminat, boleh je kalau nak beli dgn si Indah Tradisi ni tp kalau ade tahap kesabaran yang tinggi! 
saye sertakan beberape gambar tentang si Indah Tradisi ni:








niat saye bukan nak burukkan peniage ni..cume if kalau seseorang peniaga tu xde stok atau ape2 pun, please bgtau lah kan, ni nak kene tunggu berbulan, nak kene ugut baru nak send barang..kalau ade sebarang masalah please inform all the customers..kalau call xpickup, msg xreply, whatsapp x reply, kite komen nak tanye pasal brg dekat fb pun siap pakej kene block lagi..customer is always right ok!

7 comments:

Anonymous said...

Sama la sis. Saya pun kena jugak. order barang dan bank in duit hari isnin. Dia boleh cakap pos hari rabu. Saya kata ok. Hari Khamis saya whatsapp dia tanya dah pos ke? Dia jwb awak order hari Isnin kan? Sya pos order smpai hari Ahad mggu lepas. Aik? Boleh ke macam tu. saya col, sya inbox kt fb dan sya whatsapp lgsg tk bls padahal sya nampak dia online. lps tu sya bgtau dia yg saya dah buat report polis n kpdnkk. Then saya mintak kwn saya polis col dia. Kemudian baru dia bls msg saya. lepas 2 hari dia pos brg. Boleh pulak? Geram betul masa tu. tu first n last saya deal dgn company tu. tak nak lagi dah. serik!!

sitiyasmin yunus said...

nak barang saya jugak...cmne sis bley ugut dapat barang balik, x faham pasal bisnes arab tu..waaaaa ;(

☠aku_syeera☠ said...

ramai yang dah terkene..si Indah ni kite kene ugut.kalau x, memang susah lah nak mintak barang kite tu...orang komen tanye nape barang xsampai2 lagi, semua die delete..upload mcm2 ade mase! bile mintak payment laju je..lepas tu mintak tracking no pun xdilayan semua!
saye carik macam2 pasal indah tradisi ni..sempat terjumpe 1 blog bisnes lame *sekarang die dah delete*
saye printscreen semua bukti yang ade.. dari gamba pak arab, org2 yang komen barang xsampai2 dah sebulan semua saye printscreen! senang nak buat report dekat tribunal!
kalau boleh pakat dgn org2 yang xdpt brg tu jugak..komen byk2 dekat status die tu, printscreen semua yang ade lepas komen..kalau nasib baik xkene block..nasib xbaik mcm saye kene block..saye send gamba pak arab tu whatsapp dekat indah tradisi tu..saye ugut kate nak report dkt tribunal..
baru name saye ade dekat tracking list..itu pun ERROR..lepas 3 hari baru die send! memang 1st n last lah..

sitiyasmin yunus said...

akhirnya, setelah nk dekat 2 minggu mesej ugut nk report polis..skali ugut gmbr pak arab tu (dia cakap tu laki dia). bru dia pos, tu pn sbb sy perasan dia upload slip poslaju, pic paling depan plak tu..nak bg sy nmpk kot..haha..1st time jadi cmnie smpai kena ugut baru nk pos..selalunya ada yg lambat pos, dorg ckp ada masalah apa. yg nie main block2 plak..aduhhh

☠aku_syeera☠ said...

hehehe..alhamdulillah dpt jugak brg kan?? bersabar betul nak beli dgn indah tradisi ni..

PiranhaBesi said...
This comment has been removed by the author.
PiranhaBesi said...

as salam...hr tu sy awk ade approve komen sy kn? tq eh. tp sy delete balik.sebab sy dah serang indah tradisi habis2an..awk boleh baca di blog sy. entry december 2014. tq..:)