About Me

15 April 2014

takot..seramm

uit!

sedang aku tgh2 menghadap pc je..al maklum lah skang keje opis..keje jawab call je..tu pun x bawak..leh kire pakai jari je..keje hadap pc tgk gosip ngan ngumpat2 bersame bibik je.

tgh online2 aku terbace 1 artikel pasal hotel di malaysia yg berhantu. terus meremang bulu rome aku *aku kan sorang yg penakut sebenar nye8 T-T

 teringat aku kejadian tu aku alamai sendiri. mase tu aku dan hubby pergi bercuti di Mahkota Hotel Melake. time tu mmg x plan lah..main serbu je lepas balik keje. sampai2 je dh nak dekat magrib..mandi lepas tu rehat2 kejap lepas tu terus keluar mkn.. x dinafikan mknan dekat melake tu mmg sedap2 lah..asam pedas dan sebagai nye. oh ye sebelum saye terlupe kiteorg booking hotel ni atas org..means owner yg membeli salah 1 bilik di hotel tu..dats y dpt murah sikit.

bile dh balik dh sampai hotel, kami pun tertidur sbb keletihan. tgh2 syok tido aku terase badan aku mcm dihimpap..mate aku pun terjage tp x leh wat pape langsung..katil tu mmg tepi tingkap secare xlangsung aku terus terpandang ke arah tingkap tu..tetibe ternampak 1 lembage putih mcm pakai telekung tp muke gelap..aku dh menjerit2 walaupun badan x dpt gerak..penat bace2 mcm2 surah..sekali dh dilempang oleh hubby aku..terus aku peluk die sambil nangis2..

lepas dr tu aku dh xbrani lagi nak g hotel2 yg mcm agak lame org x duduk sgt ni..maksudnye mcm jarang org nak sewa.. T-T

pssss: org dulu2 dah pesan balik mlm basuh kaki sebelum tido =)




08 April 2014

bossventure???

uit!
just nak buat review.
ape itu bossventure???
skim cepat kaye ke? MLM ke?? saham ke??
ape yg aku tao pasal bossventure ialah die adelah sejenis perniagaan..
dulu mase baru kawen, aku pelik jugak bile hubby aku cite pasal bossventure ni..sampai nak kluar duit dekat 2ribu..pe kejadah..
dulu penah jugak lah die join bende2 alah camni..tp rugi!! sampai aku bising kat die jgn join bossventure ni..takot kene tipu..but then die join jugak.. *yelah suami kan ketua keluarge*
tp lepas 2bulan die join,die tunjuk account die..
WOW!!! ase mcm x caye pun ade..dalam mase 3bulan je die dh leh dpt balik duit die..

ape yg aku tao sebenarnye bossventure ni bukanlah pelaburan atau skim cepat kaye atau MLM atau what so ever yg merugikan. bende ni die mcm kite beli tapak kat mudah.my contohnye untuk membuat bisnes. dan keuntungan drpd itu akan kite dpt..dan yg best nye sume urusan nye dlm nilai USD..bile dh convert ke duit malaysia x ke banyak annnn..hahaha

contoh hubby aku bukak account dulu de 100usd..keuntungan harian yg die dpt akan sebanyak 1.5%  dr account die setiap hari dan nilai nye akan semakin bertambah..ok masih xpaham T-T
contoh besar nye seperti kite simpan duit dalam ASB lah..akan dpt dividen setiap tahun..tu pun sikit kan..ini dividen atau peratusan yg kite dpt adelah setiap hari..

bende ni kite xpayah carik org pun..biarkan duit tu bertambah mcm tu je pun boleh..yelaaaa..sape nak kan kalau bende yg kene buat kerje..dan yg best jugak,kite akan dpt bonus untuk shopping di BVmall..inilah yg si isteri paling suke..hahhahahahha..*gelak kejam*
dan dipahamkan juge,bonus kite yg telah dimasukkan kedalam BVmall ni xleh kua..nak xnak kite kene shopping jugak kat dalam tu..so dari situ lah percentage 1.5% yg kite dpt hari2 tu..
ohhhh..sgt bijak!! ie xpakai duit org lah kire nye dan x langsung pakai duit org len..

memandangkan i baru je keje,dah ckp kat hubby nak join jugak nnt next month tungu gaji..hahaha..yg paling xpuas hati nye mak aku dah awal2 join dan adek aku pun dah join dibawah hubby aku.. *mane aciiiiiiiii*
ape yg aku pahamkan ade 3 jenis account yg boleh dibukak..paling kecik rm800+, 2nd rm2000+, 3rd rm5000+ (+ tu maksudnye 800lebih ok..saye x igt jumlah nye brape)

ermmmm..xsabar nye nak tunggu gaji..haahah..ok aku berterus terang dekat sini ok.aku xkan menulis sesuatu yg melibatkan penipuan or what so ever..yelaaaa..nanti ape2 nnt org duk carik2 kite pulak an..ape yg aku tulis ni berdasarkan pemantauan aku dan pemahaman aku..
if kalau sesape nak tanye pasal bossventure ni boleh lah whatsapp or wechat hubby aku di 012-6306033 or di facebook nye..skang kan dah canggih an..dan boleh juge tgk account die yg die dah dpt skang ni.. https://www.facebook.com/imal.cnp  =)

wish me luck tuk jd lebih success..hhahaa