About Me

20 November 2009

aku lah chef!

Uit!

ari ni aku nak bangge yg AKU PANDAI MASAK!!
hehe..bukan pe,ari ni mak aku de dinner,so aku ngan adek bradek ngah terpikir cmne r kiteOrg nak mkn malam nih..hehe..tp dun worry sume adek2 akak..akak yg misali ni xkan wat kite sume kebulur..ngeee.Lalu aku tgk kat petiais,pe bende yg aku leh masak..dgn kepakaran yg de,aku decide tuk masak sambal udang,kentang goreng cili api,ngan ayam goreng..hehe..
sambal udang
cOmment mak: SEDAP!!! pandai lak ko masak an?? anak makkkk... bunyik mcm terharu kan?
cOmment ayah: (die gatah udang je) sambil berkate Sambal ko nih nampak pedas lah..ceh! (pedas2 pun die mkn smpai licin gak)


menu ke-2:kentang cili api n ayam goreng

cOmment mak: Ko goreng cket2 ni je ko nak mkn sorg ke pe? kalau ayam goreng tu ko jgn mintak aku comment leh x,org bute pun reti masak..adeh..sadis! hehe

cOmment ayah: Pedas! sedap! ranggup! dah,cukuplah,aku pun reti buat,xyah nak intvu aku dah..what da dUck! ngeee

ok..yang penting,sume yang makan ari ni muke dorg amat berpuas ati! hehe..dan yang penting,xde kecederaan jiwe yang dilaporkan k..ngeee...

nyOmpreng

3 comments:

~iMaL Jersey Star~ said...

chef 10!
sedap ke 2?

☠aku_syeera☠ said...

ngeeeh..sedap r..hingge mjilat bulu kaki

xxx [DeeLa] said...

tipu!!! hahahahaha. bukan ko masak.. klu ko masak pasti ko kecoh stu taman.. so msti pangil aq rse. hahahaha cyra tipu!!